ביטול הגבלות

ביטול הגבלות על חייב

אחת הדרכים לכפות על חייב לשלם את החובות לנושים, היא הטלת מגבלות שונות כנגד החייב. המטרה של המגבלות היא בעיקר להצר את צעדיו של החייב ולגרום לו להבין שהדרך לביטול ההגבלות הינה תשלום החובות כמיטב יכולתו. עם זאת כל חייב, כולל כזה שבוצע לו איחוד תיקים והוטלו כנגדו הגבלות בגין הוצאה לפועל, רשאי להגיש בקשה לביטול המגבלות כאמור. מהן מגבלות כנגד חייב בהוצאה לפועל? מה עומד מאחורי הטלת המגבלות הללו? מתי ניתן להגיש בקשה לביטול המגבלות? מה תפקידו של עורך דין בדרך לביטול ההגבלות? במאמר שלפניכם נדון בנושא חשוב זה.

מהן ההגבלות כנגד חייב בהוצאה לפועל?

מגבלות כנגד חייב בהוצאה לפועל הן סדרה של פעולות, שנועדו להגביל ולהצר את צעדיו של החייב. המגבלות נועדו לגרום לו לאי נוחות ולהפר את שגרת חייו. עם זאת, אין בהן כדי להשבית את היכולת שלו לייצר הכנסה ולפרוע את החובות. עורך דין הוצאה לפועל מטפל לעיתים מזומנות בבקשות של חייבים לביטול ההגבלות כנגדם.

להלן רשימה חלקית אבל מייצגת של תחומים שבהם באות הגבלות כאלה לידי ביטוי:

  1. רישיון נהיגה: הגבלות כנגד חייבים בהוצאה לפועל כוללות הגבלות על החזקת רישיון נהיגה, הנפקה שלו או חידושו.
  2. דרכון: המגבלות עלולות לכלול גם העדר יכולת של החייב להחזיק דרכון, לא כל שכן לעשות בו שימוש.
  3. המחאות וכרטיסי אשראי: חלק מההגבלות כנגד חייבים יכול להיות מגבלה על החזקת המחאות או כרטיסי אשראי.
  4. יציאה מהארץ: לעיתים מזומנות, ההגבלות כוללות העדר אפשרות לצאת מהארץ.

מה ההיגיון העומד מאחורי הטלת מגבלות על חייבים?

ההיגיון העומד מאחורי הטלת הגבלות בגין חובות בהוצאה לפועל, הוא שככל ששגרת החיים של המוגבל תיפגע, כך יגבר הרצון שלו לשלם את החובות, על מנת להסיר את המגבלות. ואולם לא אחת, עורכי דין המתמחים בנושא ייצוג חייבים הראו שאותן המגבלות שנועדו לכפות תשלום החובות, הן אלה המגבילות את היכולת של החייב לייצר הכנסה. בנוסף, אם בית המשפט משתכנע שאין בהגבלות תועלת, בית המשפט ישקול הסרת המגבלות, כולן או חלקן.

מתי ניתן להגיש בקשה לביטול הגבלות בהוצאה לפועל?

ביטול הגבלות כנגד חייב מתבצע מול בית המשפט או על ידי הרשם בהוצאה לפועל.

ישנה קשת רחבה של נימוקים לביטול הגבלות שהוטלו על חייבים ובכללם:

  • התנגדות לביצוע שטר: החייב הגיש התנגדות לביצוע שטר – בדרך כלל בטענת "פרעתי". במקרים כאלה, הסנקציות שהוטלו, אם הוטלו, יוסרו לכל הפחות עד לבירור העניין.
  • השגת הסדר בין החייב לנושה: אם הושג הסדר חובות או אחר בין החייב לבין הנושה, אין סיבה להטלת מגבלות. במקרה כזה, עורכת דין בשרון הוצאה לפועל תוכל להגיש בקשה לביטול ההגבלות לאלתר.
  • מימוש משכנתא: מי שהוטלו עליו מגבלות בעקבות איחורים בתשלומי משכנתא, הודיע על רצונו למכור בעצמו את הדירה ולשלם את החוב.
  • פירעון החוב: אם החייב פרע את החוב – ההגבלות תבוטלנה לאלתר.

מהו תפקידו של עורך דין הוצאה לפועל בביטול הגבלות על חייבים?

הבקשה לביטול הגבלות המוגשת לרשם בהוצאה לפועל, חייבת להיות מנוסחת כהלכה, מנומקת ומגובה במסמכים. ככל שהבקשה תוגש בצורה נאותה ומקצועית יותר, כך יגדלו הסיכויים של החייב לקבל את מבוקשו, קרי – ביטול ההגבלות כנגדו. עורך דין הוצאה לפועל מסייע בניסוח הבקשה והגשתה בהתאם לדרישות החוק.

לסיכום

הגבלות נועדו לדרבן חייבים לשלם חובות, אך יש מקרים שבהם בית המשפט עשוי להסכים לביטול הגבלות ובהם: פירעון החוב, התנגדות לביצוע שטר או הסדר תשלומים בין החייב לנושים. הבקשה לביטול הגבלות חייבת להיות מנומקת ומגובה במסמכים ומוגשת באמצעות עורך דין הוצאה לפועל מיומן, על מנת שלא תידחה על הסף.

מעוניינים במידע נוסף על ביטול הגבלות? ענבל סודרי קינן משרד עורכי דיןפנו לייעוץ ראשוני ללא התחייבות וללא עלות!

לסיכום, מה היה לנו במאמר זה?

השאירו עכשיו פרטים בטופס:

אשמח לעמוד לרשותך ולספק יעוץ משפטי מותאם אישית, ניתן להשאיר פרטים בטופס ואחזור אליך בהקדם.

עורכת דין ענבל סודרי קינן

תחומי העיסוק והמומחיות של משרדנו:

* עו"ד להוצאה לפועל * עו"ד חדלות פירעון * עו"ד ייצוג חייבים * עו"ד ייצוג זוכים

*המידע המופיע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא וכל שימוש במידע הינו באחריות הקורא בלבד.

אהבתם? שתפו הלאה
תחומי העיסוק של המשרד

הוצאה לפועל

ייצוג משפטי לחייבים והן לזוכים. ייצוג חייבים- טיפול בפתיחת / סגירת תיק בהוצאה לפועל. ייצוג זוכים- גביית חובות, מימוש שטר, תובענה על סכום קצוב, ביצוע פסק דין.
פשיטת רגל

פשיטת רגל

ליווי משפטי בהליך פשיטת רגל ו- בהליכי חדלות פירעון ו- שיקום כלכלי עד לקבלת צו הפטר ויציאה לדרך חדשה של בעלי נכסים ומי שאינו בעל נכסים.

ייצוג חייבים

ייצוג זוכים

להתחלת שיחה
1
שלח פנייה בוואטסאפ
שלום, נשמח לעמוד לרשותך במשרד עורכי דין ענבל סודרי קינן