איחוד תיקים

איחוד תיקים רקע כללי

אחד המצבים הפחות נעימים שאדם פרטי או בעל עסק עלול לחוות הוא מצב שבו ההוצאה לפועל מטילה עליו סנקציות בעקבות חוב קיים. במקרים שבהם יש כמה נושים, ואם לחייב אין אפשרות לפרוע לאלתר את החובות שלו, הוא זכאי להגיש באמצעות עורך דין הוצאה לפועל בקשה לאיחוד תיקים ולשפר בכך את היכולת שלו להתמודד עם המצב. מהו בעצם איחוד תיקים? מה המשמעות של איחוד תיקים עבור החייב? מה משמעותו עבור הנושים? מה קורה אם מופיע פתאום נושה חדש? איך יכול עורך דין לסייע במקרה כזה? כדאי לקרוא – כל התשובות במאמר שלפניכם.

איחוד תיקים – מה זה בעצם?

איחוד תיקים הוא מצב שבו ההוצאה לפועל מאחדת את כלל התיקים הקיימים כנגד החייב, לכדי תיק אחד ויחיד. מבחינת החייב, מדובר בהקלה משמעותית מהסיבות הבאות:

  1. התמודדות מול תיק אחד בלבד: ההתמודדות עם תיק אחד בלבד, שהוא תיק האיחוד, היא קלה הרבה יותר מאשר התמודדות עם מספר תיקים במקביל, גם אם לצד החייב ניצב עו"ד הוצאה לפועל.
  2. הנושים לא יכולים לפנות לחייב: למעשה, הנושים מתדיינים מול בית המשפט, המפרק או הכונס של החייב ומנועים מלפנות אליו ישירות בעניין החוב.
  3. בהעדר איחוד, החייב מתמודד עם כל תיק בנפרד. בכל תיק נקבע לו תשלום חודשי נפרד, מה שעלול לפגוע ביכולת שלו לפרנס את עצמו ואת המשפחה שלו. במקרה של איחוד, משולם תשלום חודשי קבוע אחד לקופת האיחוד.

ככלל, איחוד תיקים מתבצע תוך הסתייעות בעורך דין המתמחה בנושא ייצוג חייבים ובתנאי שהרשם בהוצאה לפועל משתכנע שהחייב אכן זקוק לאיחוד הזה.

המשמעות של איחוד תיקים עבור הנושים

עבור הנושים, איחוד תיקים אינו תמיד בשורה טובה. עד לאיחוד, כל נושה יכול להתדיין עם החייב ולהגיע איתו להסדר. אחרי האיחוד, כל הנושים עומדים מול תיק אחד והכספים שמעביר החייב מתחלקים בין כולם לפי מפתח שנקבע מראש. עורכת דין בשרון הוצאה לפועל שהגישה בקשה לביצוע איחוד תיקים של לקוח שלה, עשויה להציל אותו מבעיה קשה, עד כדי איבוד העסק או אפילו הבית. איחוד תיקים מחייב את החייב להגיע להסדר עם כל הנושים. ואולם אם מופיע פתאום יש מאין נושה חדש, הרשם בהוצאה לפועל יכול שלא לאפשר לו להיכנס לאיחוד התיקים.

איך יכול עורך דין הוצאה לפועל לסייע לחייבים בנושא של איחוד תיקים?

למעשה, הסיוע החשוב ביותר שאותו יכול עורך דין המייצג את החייב להעניק לו, הוא חתירה מתמדת לקראת סיום פרשת החובות באמצעות מחיקת חובות. החובות של חייב נמחקים, אם בית המשפט משתכנע לאחר תקופה קצובה שאין ברשות החייב ממון או נכסים שיכולים לעבור לאיחוד התיקים ומשם לנושים. חייב יכול לבקש באמצעות עורך דין מחיקת חובות, ובשלב הבא לבקש הפטר. זאת, במטרה לצאת לדרך חדשה, נקיה מחובות ומרדיפות והצקות של נושים. עם זאת, הבקשה יכולה להיות מוגשת אך ורק אם החייב עמד בכל ההתחייבויות ובכל התשלומים שהוטלו עלין על ידי בית המשפט או הרשם בהוצל"פ. בנוסף, החייב צריך לנהוג בתום לב ולהימנע מהסתרת ממון או נכסים מבית המשפט.

לסיכום

איחוד תיקים הוא מצב שבו כל התיקים העומדים כנגד חייב בהוצאה לפועל מאוחדים לכדי תיק אחד, שנדון במקום אחד. המטרה של איחוד תיקים היא להקל על החייב מצד אחד ולרכז את כל הכספים שמגיעים ממנו בחשבון אחד, שנועד לחלוקה בין כלל הנושים מצד שני. אם צץ נושה חדש, הוא לא בהכרח יצורף לאיחוד התיקים. מנגד, הוא יהיה רשאי לפעול עצמאית לגביית החובות המגיעים לו כחוק.

מעוניינים במידע נוסף על איחוד תיקים? פנו ל- ענבל סודרי קינן משרד עורכי דין לייעוץ ראשוני ללא התחייבות וללא עלות!

לסיכום, מה היה לנו במאמר זה?

השאירו עכשיו פרטים בטופס:

אשמח לעמוד לרשותך ולספק יעוץ משפטי מותאם אישית, ניתן להשאיר פרטים בטופס ואחזור אליך בהקדם.

עורכת דין ענבל סודרי קינן

תחומי העיסוק והמומחיות של משרדנו:

* עו"ד להוצאה לפועל * עו"ד חדלות פירעון * עו"ד ייצוג חייבים * עו"ד ייצוג זוכים

*המידע המופיע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא וכל שימוש במידע הינו באחריות הקורא בלבד.

אהבתם? שתפו הלאה
תחומי העיסוק של המשרד

הוצאה לפועל

ייצוג משפטי לחייבים והן לזוכים. ייצוג חייבים- טיפול בפתיחת / סגירת תיק בהוצאה לפועל. ייצוג זוכים- גביית חובות, מימוש שטר, תובענה על סכום קצוב, ביצוע פסק דין.
פשיטת רגל

פשיטת רגל

ליווי משפטי בהליך פשיטת רגל ו- בהליכי חדלות פירעון ו- שיקום כלכלי עד לקבלת צו הפטר ויציאה לדרך חדשה של בעלי נכסים ומי שאינו בעל נכסים.

ייצוג חייבים

ייצוג זוכים

להתחלת שיחה
1
שלח פנייה בוואטסאפ
שלום, נשמח לעמוד לרשותך במשרד עורכי דין ענבל סודרי קינן